glyfada247.gr
ΓΛΥΦΑΔΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκθεση κοσμημάτων το Σαββατοκύριακο στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας 

9a681ea76393ef5f874ab49ae3ddcfd5
Κοινοποίηση

Έκθεση κοσμημάτων το Σαββατοκύριακο στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας 
Οι Εκθέσεις με τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των συμπολιτών μας δίνουν χρώμα στα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα μας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ενθουσιασμό πριν από δύο εβδομάδες και οι Εκθέσεις γνωρίζουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Ο Ιούνιος κλείνει με την Έκθεση Κοσμημάτων. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Ιουνίου, οι Γλυφαδιώτες που παρακολούθησαν όλη την εκπαιδευτική χρονιά τα μαθήματα του αντίστοιχου Πολιτιστικού Τμήματος του Δήμου Γλυφάδας από τον έμπειρο δάσκαλο Κωνσταντίνο Γκαλδανίδη, εκθέτουν με χαρά και περηφάνια τις δημιουργίες τους, στο ισόγειο του Παλαιού Δημαρχείου (Σάκη Καράγιωργα 1 και Λ. Ποσειδώνος). Η έκθεση θα είναι ανοικτή και τις δύο ημέρες από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ.
Τα Πολιτιστικά Τμήματα του Δήμου Γλυφάδας που λειτουργούν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να επενδύσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μαθαίνοντας τέχνες που θα τους φανούν χρήσιμες. Ψυχαγωγούνται και παράλληλα εκπαιδεύονται.
«Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπολίτες μας που γεμίζουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, μαθαίνοντας μια τέχνη, η οποία μπορεί να τους φανεί χρήσιμη και αποδοτική. Ο Δήμος Γλυφάδας θα συνεχίσει να στηρίζει αυτή την αξιόλογη προσπάθεια παραγωγής πολιτισμού και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη μας», τονίζει ο κ. Παπανικολάου. Την ευθύνη και τον συντονισμό του εγχειρήματος έχει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Στέλιος Κουρουπάκης, με την πολύτιμη συνδρομή της Προϊσταμένης Πολιτισμού του Δήμου Γλυφάδας Φιλάνθης Αγγελάκου.
????Το Τμήμα του Κοσμήματος ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2022 σαν ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι, με σκοπό την απασχόληση αλλά και την εκμάθηση της κατασκευής κοσμημάτων. Τα μαθήματα παρακολούθησαν αρχάριοι χωρίς προηγούμενη σχέση με το αντικείμενο αλλά και μαθητές πιο προχωρημένοι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Διδάχθηκαν τεχνικές κλασικής αργυροχρυσοχοϊας και μοντέρνου σχεδιασμού, εισαγωγή στο σχέδιο και τον ψηφιακό σχεδιασμό κοσμήματος (3d printing), ιστορία της τέχνης, εξοπλισμό και τεχνολογία πολύτιμων μετάλλων, παραγωγικό κόσμημα, ιδέα – κατασκευή – προβολή – κοστολόγηση – πώληση και πολλές άλλες πληροφορίες, οι οποίες διεύρυναν τη δημιουργική δυνατότητα του κάθε απασχολούμενου. Η καθημερινή επαφή του με το αντικείμενο λειτούργησε ως εφαλτήριο για την μετέπειτα πορεία του δημιουργού, ώστε να μπορέσει ακόμη και να ξεκινήσει μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα.
– Το πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 14 Ιουλίου, έχει ως ακολούθως:
-Κόσμημα: Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου, Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, 10:00 π.μ. – 1:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. Δάσκαλος: Κωνσταντίνος Γκαλδανίδης.
– Θέατρο: Σάββατο 6, Κυριακή 7, Δευτέρα 8, Τρίτη 9 και Τετάρτη 10 Ιουλίου, Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μ.Μερκούρη», ώρα έναρξης παραστάσεων 8:30 μ.μ. Τις τέσσερις πρώτες ημέρες, δηλαδή από τις 6 έως και τις 9 Ιουλίου, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Γλυφάδας θα παρουσιάσει την κωμωδία «Αριστείδης ο Ατυχής», βασισμένη στο έργο του Δημήτρη Ψαθά «Μικροί Φαρισαίοι», το οποίο γράφτηκε το 1954 αλλά είναι διαχρονικό, καθώς οι καταστάσεις δείχνουν να μην αλλάζουν ποτέ. Την τελευταία ημέρα, δηλαδή στις 10 Ιουλίου, θα παιχτεί το έργο «Ζητείται Θίασος!!!». Πρόκειται για κωμικά σκετς σε κείμενα: Ποντίκα, Γαλίτη, Γκασούκα, Guy Bedos, Muriel Robin, Monty Pythons. Δασκάλα: Μίνα Μουστάκα.
– Φωτογραφία: Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Ιουλίου, Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας, 10:00 π.μ. – 1:30 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ. Δασκάλα: Βιβή Δασκαλοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Προσλήψεις στην Κοινωνική, Αθλητική & Πολιτιστική Παρέμβαση Δήμου Γλυφάδας

Στο στόχαστρο της εφορίας η φοροδιαφυγή των επαγγελματιών

Υπεγράφη η σύμβαση για 100 λεωφορεία φυσικού αερίου